T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / BAHÇE - Bahçe Halk Eğitimi Merkezi

BAHÇE H.E.M TARİHÇE

KURUMUMUZUN TARİHÇESİ

 

        

Bahçe İlçesinin ayrılmaz bir parçası olan merkezimiz, 1968 yılında kaymakamlık binasının önünde bulunan(şuan yıkılmış)betonarme binada 1995-2006 yıları arasında  hizmet vermeye başlar,daha sonra çarşı içerisinde belediyeye ait derme çatma binada hizmet verirken 2010 yılındanitibaren Bahçe İlçe Halk Kütüphanesinin bir bölümünde  hizmetlerine devametmiştir.Aralık 2019 tarihinde Bahçe İmam Hatip Ortaokulu’nun boşalttığı binaya taşınarak faaliyetlerine burada devam etmiştir.2022 Yılı Aralık Ayında inşaatı tamamlanan 12 derslikli yeni kurum binasına(Bahçelievler Mah. Yusuf Ziya Müftüoğlu Cad. No:2/1 Bahçe/OSMANİYE adresindeki) taşınarak 16 Ocak 2023 tarihinden itibaren daha uygun binada ortamında hizmet vermeye devam etmektedir.

    Bahçe Halk Eğitimi Merkezimiz kurulduğu günden bu yana 21.yüzyıl gelişen ihtiyaçları cevap verebilecek teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak düşünen araştıran, doğru kararlar alabilen, aldığı kararların sorumluluğuna katlanabilen bireyler yetiştirerek, toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, farklılık yaratarak kimi zaman meslek kazandıran, kimi zaman boş zamanlarını iyi değerlendiren kimileri için ikinci bir şans olmaya devam etmektedir.

 Bahçe Halk Eğitimi Merkezi sevgi akıl bilgi ve hoşgörü ile tarif edilen bir yapıda "Her Yerde Her Zaman Eğitim " ilkesinden hareketle görev ve sorumlulukların bilincinde bugün gelişen teknolojinin ihtiyaç duyduğu tüm eğitimleri veren yüzlerce bireyi meslek edindiren bir konuma gelmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Dün olduğu gibi bugünde hizmetlerimizi halkımızın ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda çağın akışına ayak uyduran merkezimiz,  aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilecek, iş bulmayı kolaylaştıracak kurslar açarak, aynı heyecan ve aynı tutkuyla yeni ihtiyaçlara yeni çözümler üreterek aydınlanma meşalesini gururla taşımaya devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.10.2023 - Güncelleme: 25.10.2023 16:25 - Görüntülenme: 82
  Beğen | 0  kişi beğendi