İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü ilçemizde de kutlandı.

İlçemizde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla Şehitlik Anıtını ziyaret edildi. Ziyarete İlçemiz Kaymakamı Sayın Aziz KAYABAŞI, Belediye Başkanı İbrahim BAZ, İlçe Jandarma Komutanı J.Üsteğmen Osman Salih İNCE, İlçe Emniyet Müdürü Kemal ADIR, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri,  Şehit yakınları, Gaziler ve  vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin Anıta sunulmasının ardından Şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından şehitlerimiz için dua edildi. Kabirlerine karanfil bırakıldı.

Ardından    18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Bahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız okunarak program başlatıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burçin ÇAĞLAR yaptı. Bahçe Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisi sahnelendi. Oratoryo sunumunun ardından günün anlam ve önemiyle ilgili İlçe genelinde yapılan şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Burada program sona erdikten sonra Kaymakamımız Şehit Polis Memuru Önder SAÇMALIOĞLU'nun ailesini ziyaret etti. Şehit ailesi ile sohbet eden Kaymakamımız Vatanımızın Bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Siz bizlere Şehitlerimizin emanetlerisiniz. Devlet ve Millet olarak her zaman sizlerin yanınızdayız dediler.

18-03-202218-03-202218-03-202218-03-2022

Yayın: 18.03.2022 - Güncelleme: 18.03.2022 16:52 - Görüntülenme: 63